Webinar

Van wetten naar werken.

Kijk het Webinar hier

Het jaar 20121 komt dichterbij en veel gemeenten zijn druk bezig met de invoering van de Omgevingswet. In het webinar OmgevingsWeb: van wetten naar werken kijken wij naar de kansen en uitdagingen die de Omgevingswet biedt op het gebied van digitalisering en cultuurverandering binnen organisaties. Samen met Els Meulendijk bespreken we wat er op organisaties afkomt als het gaat om deze nieuwe wet. De wet gaat namelijk niet alleen om het vereenvoudigen van alle wetten en regels maar ook over het (her)inrichten van het digitaal loket en het bewerkstelligen van cultuuromslag bij gemeentes. Het wordt duidelijk dat er straks integraal samengewerkt moet worden en dat er met elkaar nagedacht moet worden over oplossingen voor het inrichten van de fysieke leefomgeving. Els Meulendijks legt uit hoe gemeente Zoetermeer dit aanpakt, wat de meest recente ontwikkelingen zijn bij deze gemeente en hoe zij deze implementatie zien.

Een van de belangrijkste onderwerpen van dit Webinar is de BECIS QuickScan. De implementatie van de Omgevingswet is zeer complex.  Om te bepalen waar je als gemeente staat kan je middels de scan als organisatie een helder inzicht krijgen in de huidige stand van zaken en de stappen die je moet ondernemen om te voldoen aan de Omgevingswet.

Aspecten die aan bod komen zijn o.a. de archivering, bescherming gegevens, zaakgericht werken en processen en systemen.​ Dit instrument dekt alle aspecten van de invoering van de wet en biedt de mogelijkheid om de voortgang te monitoren en op tijd te sturen.​

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Meld aan