Voorwoord

 

Ontwikkelingen binnen informatiemanagement gaan snel: open data, ongestructureerde versus gestructureerde data, big data versus small data, linked data, linked open data et cetera. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en mogelijkheden en toepassingen lijken hierin onbegrensd. Data hebben namelijk altijd een reden van ontstaan en kunnen daardoor toegevoegde waarde voor organisaties leveren.

Maar zonder structuur en context kunnen data niet omgezet worden tot bruikbare informatie. Pas nadat de context, betekenis en samenhang helder is kunnen data geïnterpreteerd worden en omgezet worden naar bruikbare en vooral ook betrouwbare informatie. Betrouwbare data op het juiste moment in het juiste proces zijn randvoorwaardelijk voor de ondersteuning van primaire processen en het kunnen nemen van de juiste besluiten. Zie hier ons vakgebied!

Om de huidige ontwikkelingen in de juiste context te kunnen plaatsen is het van belang de oorsprong van ons vakgebied niet uit het oog te verliezen. In deze editie besteden we aandacht aan de oorsprong van ons vakgebied, gaan we in op de impact van desinformatie (nepnieuws) en welk antwoord ons vakgebied daarop kan geven en stellen we een aantal jonge talenten – en de opdrachten waar ze invulling aan geven – voor.

Hans Cordfunke, Directeur BECIS

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Meld aan